Arviointi on tiedon tuottamista toiminnasta ja sen tuloksista, vaikutuksista ja vaikuttavuudesta. Arvioinnin avulla saadaan omaa työtä näkyväksi suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.
Arviointi on keskeinen osa tavoitteellista työskentelyä ja toiminnan kehittämistä. Arvioinnin tavoitteena on saada tietoa sekä tehdä näkyväksi sitä, millaisia tuloksia toiminnalle asetetuilla tavoitteilla on saatu aikaan ja miten toimintaa tulisi jatkossa kehittää. Pitkäjänteinen arviointi- ja palautetiedon kerääminen, dokumentointi ja sen systemaattinen hyödyntäminen auttavat perustamaan oman toiminnan kehittämisen vahvemmin faktoihin. Arvioinnin avulla saatuja tuloksia on mahdollista hyödyntää niin päivittäisessä tekemisessä kuin loppuraporttia kirjoittaessa. Parhaimmillaan tuloksia voi hyödyntää koko hankkeen ajan.
Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden (ESR+) koordinaation keskeisenä tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja perheiden osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja sukupuolten tasa-arvoa. Siksi myös arvioinnissa on tärkeää keskittyä näiden tavoitteiden toteutumisen seurantaan. Tarjoamme kehittämishankkeille tukea arvioinnin toteuttamiseen, vaikutusten arvioinnin työkalujen kehittämiseen sekä hankkeissa kehitettävien hyvien käytänteiden ja vaikutusten näkyväksi tekemiseen. Tavoitteena on tuottaa tarkempaa tietoa siitä, miten rahoitetuissa hankkeissa kehitetyt palvelut toimivat, kuinka palveluiden laatu ja tehokkuus paranevat, ja millaisia muutoksia havaitaan hankkeissa mukana olevien kohderyhmien hyvinvoinnissa.