Hyppää sisältöön

Hankkeen suunnittelun tueksi

Suunnitteletko lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia edistävää hanketta? Kaipaatko ideointiapua, vinkkejä hakemuksen laatimiseen, osallisuuteen liittyvää koulutusta tai välineitä vaikutusten arviointiin?

Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinaatio tukee, tuo yhteen ja koordinoi hankkeita, joiden rahoitus liittyy Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) Uudistuva ja osaava Suomi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) -ohjelman erityistavoitteeseen 4.3 (Yhdenvertaiseen osallisuuteen) sekä siihen kytkeytyvään valtakunnalliseen teemaan: Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta.

Tältä sivulta saat lisätietoja seuraavista aiheista:

Rahoitus
Hakutyöpajat
Hankesparraukset

Rahoitus

Syksyn 2023 valtakunnallinen ESR+-rahoitushaku on päättynyt 4.12.2023. Lue lisää uutisesta verkkosivuiltamme. Hämeen ELY-keskus viestii tulevista hankehauista EU:n alue- ja rakennepolitiikan verkkopalvelussa osoitteessa www.rakennerahastot.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Hakutyöpajat

Hakuaikana järjestettävien työpajojen tavoitteena on kehittää hankeideoita sekä hankkeiden konkreettisia sisältöjä erityisesti osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisen näkökulmista. Koordinaation järjestämissä hakutyöpajoissa saat vinkkejä myös arviointisuunnitelman tekemiseen ja vaikutusten arviointiin liittyviin kysymyksiin.

Hankesparraukset

Hankesparraukset ovat ensisijaisesti työpajoihin osallistuneille hakijoille suunnattuja 45 minuutin mittaisia sparraustuokioita koordinaatiohankkeen asiantuntijoiden kanssa. Tällä hetkellä sparrauksia ei ole vapaasti varattavissa. Sparrauksessa on mahdollisuus pallotella ideoita ja ajatuksia omaan hankkeeseen liittyen.  Sparraustuokioita voidaan pitää esimerkiksi seuraavista aiheista: tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, osallisuus ja lapsistrategia, hankkeen arvioinnin ja seurannan kehittäminen sekä viestinnän suunnittelu.