Hyppää sisältöön

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta -teeman hankehaku on nyt auki

Hämeen ELY-keskus on avannut ensimmäisen valtakunnallisen kehittämishankehaun teemasta Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta. Haku on auki 5.10. – 4.12.2023.

Teeman ohjaavina ministeriöinä toimivat sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Teema toteuttaa Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 -ohjelman erityistavoitetta 4.3 Yhdenvertaiseen osallisuuteen.

”Teeman tavoitteena on parantaa lasten, nuorten ja perheiden yhdenvertaisuutta, sukupuolten tasa-arvoa, yhdenvertaisia mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään sekä aktiivista osallisuutta yhteiskunnassa. Tämä tapahtuu kehittämällä ja ottamalla käyttöön uudenlaista arjen voimavarojen, hyvinvoinnin ja toimintavalmiuksien tukea yhdessä lasten, nuoren ja perheiden kanssa”, Hämeen ELY-keskuksen rahoitusasiantuntija Iida Partanen kertoo.

Haussa ovat avoinna kaikki alateemat

Valtakunnallinen haku koskee seuraavia alateemoja:

  1. Haavoittuvassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden tunnistaminen ja arjessa tukeminen.
  2. Lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa työskentelevien eri alojen ammattilaisten osaamisen vahvistaminen- kehittämällä toimintakulttuureja.
  3. Lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa tukeminen aktiiviseen ja yhdenvertaiseen osallistumiseen kulttuuri- ja liikuntapalveluihin sekä ohjattuun vapaa-ajan toimintaan.

Alateemakohtaisesti on määritetty painopisteitä, joihin hankkeiden toivotaan vastaavan. Tarkemmat painopisteet on julkaistu hakuilmoituksessa, johon pääset info-laatikon linkistä. Rahoitettavien hankkeiden tulee olla valtakunnallisesti vaikuttavia.

Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinaatio tukee hankehakijoita

SOS-Lapsikylän, Nuorten Akatemian ja Opetushallituksen toteuttama koordinaatiohanke tarjoaa rahoitusta hakeville tahoille tukea erityisesti osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja sukupuolten tasa-arvon teemoissa sekä vaikutusten arvioinnin ja viestinnän suunnittelussa. Loka-marraskuussa koordinaatio järjestää hakutyöpajoja, joihin voi ilmoittautua 10.10. jälkeen. Etäyhteydellä toteutettavien, vuorovaikutteisten työpajojen aiheet mukailevat haun teemoja ja tukevat hakijoita hankesuunnittelussa.

Tutustu hakuilmoitukseen >> (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)
Ilmoittaudu Hämeen ELY-keskuksen järjestämään hakuinfoon (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) 10.10. >>
Hakutyöpajat löydät jatkossa koordinaation tapahtumakalenterista >>
Lisätietoa koordinaation tuesta hankkeille >>