Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen hankehaku on päättynyt — kiitos kaikille hakijoille!

Valtakunnallinen kehittämishankehaku teemasta Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen ja hyvinvoinnin edistäminen kohti yhdenvertaisuutta päättyi maanantaina 4.12.2023. Teeman ensimmäinen hakukierros herätti suurta kiinnostusta: Hämeen ELY-keskukseen saapui yhteensä 147 hakemusta, jotka muodostavat 57 hankekokonaisuutta.

“Olemme tosi iloisia, että jo ensimmäiseen lasten, nuorten ja perheiden palveluiden ESR-hakuun osallistuttiin näin aktiivisesti. Aloitamme hakemusten arvioinnin joulu-tammikuun aikana, ja pystymme toivottavasti maalis-huhtikuussa 2024 aloittamaan rahoitusneuvottelut jatkoon päässeiden hankkeiden kanssa sekä tiedottamaan tilanteesta myös niitä hankkeita, joille rahoitusta ei esitetä”, kertoo rahoitusasiantuntija Iida Partanen Hämeen ELY-keskuksesta.

Hakuvaiheen tukeen osallistuttiin aktiivisesti

Koordinaation hakuvaiheen tueksi tarjoamiin työpajoihin osallistuttiin yhteensä 50 organisaatiosta. Hakutyöpajoissa tutustuttiin esimerkiksi lasten, nuorten ja perheiden osallisuutta koskevaan tutkimukseen ja jaettiin ajatuksia yhteiskehittämisestä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Hakijat saivat myös välineitä sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, arvioinnin sekä viestinnän huomioimiseen hankesuunnittelussa. 

Teemakohtaisten työpajojen lisäksi hakijoilla oli mahdollisuus osallistua hankekohtaisiin sparrauksiin, joissa keskityttiin tarkemmin yksittäisen hankkeen tarpeisiin. Sparrauksia toteutettiin yhteensä 30 kappaletta. Hakutyöpajoihin osallistuneet ja muut kiinnostuneet liittyivät lisäksi koordinaation kokoamalle Howspace-alustalle, jonka kautta haun teemoihin sekä niitä koskeviin luku- ja linkkivinkkeihin pystyi syventymään omassa tahdissa. 

Ensimmäinen hakukierros on ollut innostava myös Lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden koordinaatiolle. “Hakuvaihe on tarjonnut meille mahdollisuuden tutustua moniin kiinnostaviin hankeideoihin ja tukea niiden kehittämisessä. Haluan vielä kerran kiittää kaikkia työpajoihin ja sparrauksiin osallistuneita aktiivisuudesta ja mahdollisuudesta oppia toinen toisiltamme. Kuulemme myös mielellämme, miten voimme kehittää hakuvaiheen tukea tulevia hakukierroksia varten”, kertoo koordinaation hankepäällikkö Elina Weckström

Koordinaation tuki hankkeille jatkuu

Koordinaatio viestii haun etenemisestä sekä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista verkkosivuillaan (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), uutiskirjeissä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) sekä SOS-Lapsikylän, Nuorten Akatemian ja Opetushallituksen sosiaalisen median kanavissa. Koordinaation ja hankkeiden välisen viestinnän foorumiksi on perustettu myös avoin LinkedIn-ryhmä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), johon kaikki lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Rahoitettavat hankkeet käynnistyvät kevään ja syksyn 2024 aikana, ja koordinaation tuki rahoitusta saaville jatkuu tuolloin koulutusten, verkostoitumistilaisuuksien sekä arvioinnin ja viestinnän tuen merkeissä. Rahoitettaville hankkeille perustetaan myös yhteinen sähköpostilista THL:n yhdenvertaisen osallisuuden koordinaation kanssa. Seuraava valtakunnallinen hankehaku järjestetään todennäköisesti loppuvuodesta 2024.